Bizerba – Verificatoare de greutate

Aceste dispozitive fac parte din categoria echipamentelor de inspectie; scopul lor principal este sa asigure o verificare suplimentara astfel incat sa rezulte cat mai putine produse neconforme si astfel cat mai putine reclamatii din partea clientilor finali.

Echipamentele asigura controlul greutatilor atat a produselor ambalate cat si a celor neambalate, in conditii de igiena maxima; pot indica, pe langa gretuate, si detectarea metalelor. Sunt destinate verificarilor calitative atat a produselor pre ambalate, cat si a produselor finite. Verificatoarele controleaza fluxul pachetelor sau pot sorta produsele in functie de clase precise de greutate. Se pot integra cu usurinta in cadrul liniilor de productie, iar designul ergonomic permite curatarea si igienizarea foarte rapida. Constructia din inox a acestora si designul faciliteaza curatarea rapida si previn acumularea de praf sau mizerie.

Sortarea produselor verificate se face pe clase de greutate prestabilite, iar greutatile cantarite sunt comparate cu greutatea referinta care a fost setata in memoria interna. Masinile pot fi dotate cu sisteme de rejectie a produselor neconforme, iar datele de cantarire inregistrate pot fi extrase si inprimate sau transmise mai departe catre sistemele interne de gestiune. In functie de produs, poate asigura o productivitate de pana la 400 de unitati/minut, iar sarcina maxima a cantarului incorporat este de 15 kg.

Verificatoarele de greutate din gama Bizerba sunt de mai multe categorii:
a) Verificatoare ce dispun de aprobare metrologica – asigura o calitate inalta a produselor pre ambalate, controland fluxul de ambalare si sortand produsele conform calselor de greutate stipulate de cerintele legislative.
b) Verificatoare de greutate integrate cu un detector de metale – acestea se integreaza perfect in liniile de productie datorita flexibilitatii lor si a designului modular. De asemenea, inaltimea benzii si directia de transport a acesteia se pot modifica si adapta cu usurinta. Dispun de multiple dimensiuni ale benzilor si astfel fiind potrivite pentru produse care au dimensiuni dferite. Pot fi folosite atat in industria alimentara cat si in alte industrii unde este nevoie de astfel de verificari.
c) Verificatoare pentru alimente care nu sunt ambalate – sunt destinate unitatilor in care se cere mentinerea unui standard inalt de igiena. Echipamentele dispun de un numar limitat de componente care se pot igieniza cu foarte mare usurinta, fiind potrivite pentru medii de lucru cu umiditate sporita, sau spre exemplu in brutarii sau patiserii, unde este nevoie de un indice de protectie cat mai mare. Acestea au un IP69, potrivit mediilor de lucru cu umiditate sporita.